Tiny House concept

Een Tiny House op z’n Brabants, dat is het modulair woonconcept Sina van West Brabant Prefab

Sina staat voor “Samen is niet alleen” en geeft invulling aan de ontwikkeling van nieuwe woonvormen voor de toekomst. Sina is door WB Prefab ontwikkeld in samenwerking met Callactive Architecten uit Etten-Leur.

Volgens de Provincie Noord-Brabant hebben we in Brabant niet alleen de vraag naar meer woningen, maar ook naar ándere woningen. Doordat de samenstelling van de bevolking verandert, verandert ook de vraag naar het type woningen. Steeds vaker gaat het daarbij om nieuwe woonvormen.

Alleen, maar wel samen

“De rode draad lijkt te zijn dat een toenemend aantal mensen minder individueel en meer samen wil gaan wonen en dat dan graag zelf vormgeven. Er zijn steeds meer alleenstaanden, bijvoorbeeld ouderen (vergrijzing), maar ook werknemers uit het buitenland, studenten of gescheiden mensen. Zij zoeken woonruimte voor zichzelf, maar ook het comfort van een gemeenschap in welke vorm dan ook. Dat zijn andere woningen dan de gezinswoningen waar we de afgelopen decennia vooral behoefte aan hadden”.  

Twee vliegen in één klap

“Samen met anderen wonen lijkt voor veel mensen ook een oplossing voor ander behoeften. Denk aan zorg: steeds meer ouderen zoeken de beschutting van groepswonen vanwege het sociale aspect en zo bovendien zelf de hulp en zorg te kunnen organiseren die ze wellicht op termijn nodig hebben. Een sterk sociaal netwerk helpt dan, ook tegen eenzaamheid.

Daarnaast is het klimaat een drijfveer: minder individueel bezit , meer delen, gezamenlijk kennis opdoen over circulair bouwen en klimaatneutraal leven”. (Magazine Nieuwe woonvormen, Provincie Noord-Brabant, maart 2020)

SINA

Het bruisend hart van SINA maakt het woonconcept bijzonder. Centraal bevindt zich een collectieve ruimte met aan weerszijden een eigen Tiny House. Lees meer in onze brochure.